Categories
Uncategorized

Tabuuri legate de jucariile sexuale

Jucariile sexuale nu sunt doar vibratoare, nu sunt folosite exclusiv in timpul autoerotismului, nu creeaza dependenta, nu inlocuiesc nimic sau pe nimeni si nu sunt jocuri „murdare”. Iata cum se prabusesc miturile false despre jucariile sexuale! Acum nu mai este o rusine sa cumperi de la un sex shop si vom vedea de ce!

Sunt cei care cred ca odata ce experimentezi senzatiile date de un vibrator atunci nu te mai poti lipsi de el si ca sexul normal devine lipsit de gust. De asemenea, sunt cei care vad jucariile sexuale ca pe un placebo pentru a calma nemultumirile din viata intima si sunt barbati care se simt amenintati de un vibrator din silicon sau alte jucarii sexuale femei. Nimic mai gresit!

1 – Jucariile sexuale nu sunt doar vibratoare

Desigur, ele sunt cele mai des intalnite in imaginatia colectiva si uneori acest cuvant este folosit pentru a indica jucarii sexuale barbati sau femei in general, dar cei care cred ca exista doar vibratoare vor fi uimiti de o lume de dildo-uri, stimulatoare, inele vibratoare si cu forme ciudate, uneori nebanuite…

2 – Jucariile sexuale nu sunt de unica folosinta

Folosirea lor de unul/una singur/a este distractiva si te ajuta sa te cunosti, sa te descoperi, sa fantezi, sa experimentezi noi senzatii si sa te relaxezi. Dar jocul in doi duce la dublarea zonelor erogene si, mai presus de toate, aduce multe alte idei: o combinatie practic infinita de fantezie si placere.

3 – Jucariile sexuale nu creeaza dependenta

Vibratiile nu creeaza dependenta si nu te fac insensibil la sexul fizic, dimpotriva. Jucariile sexuale sunt potentiali amplificatori senzoriali. O mai buna cunoastere a corpului si a reactiilor acestuia creeaza “harti mentale”  mult mai detaliate ale excitatiei si, prin urmare, iti imbunatateste sensibilitatea. Multe dintre ele sunt ideale si pentru disfunctii sexuale.

4 – Jucariile sexuale nu sunt un substitut pentru barbat sau sexul „natural”

Folosirea jucariilor sexuale nu inseamna sa fii nemultumita de barbatul tau, de prietenul sau sau de viata lui sexuala si sunt un mod excelent de interactiune cu partenerul tau, o indepartare de rutina, care este riscul real al sexualitatii nesatisfacatoare. Daca, pe de alta parte, iubitul tau se simte inlocuit sau intimidat de jucarii, linisteste-l: jucariile sexuale si anatomia umana sunt lucruri diferite, deci nu sunt comparabile.

5 – Jucariile sexuale nu sunt murdare

De fapt, acestea trebuie sa fie intotdeauna curate, spalate inainte si dupa fiecare utilizare. Lasand deoparte jocurile de cuvinte, este absolut sigur ca jucariile sexuale nu sunt ceva mizerabil, pornografic, de folosit fara sentiment, fara dragoste. Dimpotriva, pot fi instrumente captivante ale iubirii si pot participa la momente de dragoste. 

Fiecare este liber sa aleaga cum sa-si traiasca sexualitatea si erosul in functie de gusturile si convingerile sale, apoi sa foloseasca jucariile sexuale sau sa le ignore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *