Categories
Uncategorized

Vrei sa inchiriezi un apartament? Iata ce trebuie sa stii

Inchirierea unui apartament iti poate oferi gradul de libertate de care ai nevoie. Vei avea, in sfarsit, locul tau, dar fara a-ti pierde posibilitatea de a te muta. Un numar mare de inchirieri apartamente in Ploiesti, spre exemplu, pot raspunde unei game largi de cerinte. Asadar, pana te hotarasti ca e timpul sa prinzi radacini undeva, un apartament luat in chirie iti poate oferi tot ce ai nevoie. Trebuie sa ai in vedere anumite lucruri, pentru a evita eventualele probleme.

Ar trebui sa te gandesti serios la o polita de asigurare

Majoritatea celor care aleg sa inchirieze apartamente, nu se gandesc (aproape niciodata) la o polita de asigurare menita sa ii acopere. Poti chiar discuta despre acest aspect cu proprietarul. Este proprietatea acoperita in caz de incendiu sau inundatie? Dar in cazul unui furt din locuinta? Chiar daca nu faci investitii in termen de renovari, tot vei avea lucruri personale valoroase intr-un apartament inchiriat. Ar fi pacat sa le pierzi din diverse motive si sa trebuiasca sa le inlocuiesti din propriul buzunar.

Nu trebuie sa inchiriezi pentru un an intreg

Nu esti sigur(a) daca doresti sa locuiesti intr-un anume apartament pentru un an intreg? Poti inchiria un apartament pentru cate luni doresti. Totusi, ai in vedere faptul ca ai putea obtine chirie mai buna daca alegi sa stai pe termen lung. Multi proprietari de apartamente isi doresc sa gaseasca chiriasi pe termene cat mai lungi. De aceea, poate ca vor lasa loc pentru negociere.

Asadar, nu este obligatoriu sa inchiriezi un apartament pe termen lung, dar s-ar putea sa economisesti bani in acest mod. Cu alte cuvinte, gandeste-te bine la planurile tale de viitor.

Chiria nu este singura cheltuiala lunara de care trebuie sa ai grija

Desi iti ofera un grad mare de libertate si flexibilitate, atunci cand iti iei un apartament in chirie, trebuie sa ai mare grija la cheltuielile lunare. Pe langa valoarea chiriei, vei mai avea de plata utilitatile (curent, apa, gaz, televiziune, internet etc.). Apoi, va trebui sa mai ai bani pentru alimente si altele necesare.

Cand iti cauti o chirie, fii atent(a) sa ai toate acestea in vedere, in special daca vei locui singur(a). De exemplu, poate iti doresti un apartment intr-o zona centrala, dar trebuie sa vezi daca se justifica un astfel de cost. Vei putea sa te intretii cu o astfel de chirie? Fa un calcul cat mai real pentru a vedea cat ajungi sa cheltuiesti intr-o luna.

Este important sa cunosti regulile de cartier

Atunci cand te muti intr-o cladire noua, este important sa iei la cunostinta toate regulile cu privire la buna convietuire cu vecinii. Cu siguranta exista un orar in care va trebui sa fie liniste in cladire, dar si un program de ridicare a deseurilor menajere. Orice centru rezidential are un minim de reguli, astfel incat toata lumea sa se simta in siguranta si sa se bucure de un grad ridicat de confort. Intereseaza-te de aceste aspecte inainte sa alegi o chirie.

Ia la cunostinta costurile inchiderii contractului de inchiriere

Inainte de a semna un contract de inchiriere, vezi daca exista vreun cost in cazul in care te decizi sa inchei contractul mai devreme decat e stipulat. De obicei, nimeni nu se gandeste ca va renunta la o chirie intr-un timp scurt, dar neprevazute pot aparea. De exemplu, poate prinzi ocazia unui job mai bine platit in alt oras. Vei lasa oportunitatea sa scape pe langa tine doar pentru ca mai ai cateva luni de chirie? Probabil ca nu, de aceea este bine sa stii in ce conditii poti termina un contract de inchiriere inainte de termen.

Ce primesti poate fi diferit de ce ti s-a promis

Sunt multi proprietari de apartamente care doresc sa se vada cu chiriasi cat mai repede. Din pacate, asta inseamna ca se vor face promisiuni ce nu sunt intotdeauna respectate. De aceea, este bine sa se verifice toate conditiile chiriei in contractul de inchiriere. Astfel, stii sigur(a) ca proprietarul se va tine de promisiune.

Inchirierile de apartamente in Ploiesti sunt o optiune excelenta pentru cei care isi doresc libertate si flexibilitate dar si un spatiu intim, doar al lor. Pana cand va veni timpul potrivit sa investesti intr-o locuinta, inchirierea este o solutie cu mai putine griji si responsabilitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *