Categories
Uncategorized

Ce este și când se impune un detartraj dentar

Cu toții adorăm senzația pe care ne-o oferă un periaj dentar eficient: dinți curați și strălucitori, precum și respirația plăcut mirositoare. Din păcate, oricât de mult ai avea grijă de igiena ta orală, nu poți îndepărta complet tartrul de pe suprafața dinților. Iată de ce este nevoie să treci pragul unui cabinet stomatologic, pentru efectuarea unui detartraj dentar realizat în mod profesionist. Ca o mică paranteză pentru tine, avem chiar și o recomandare, clinica stomatologică Cris Smile, acum și în sectorul 6, strada Boișoara 10 -12.

Ce reprezintă detartrajul dentar

Deși ai mare grijă să îți perii dinții de cel puțin două ori pe zi, folosești ață dentară și apă de gură, dinții sunt asaltați de bacterii și resturi alimentare. Acestea favorizează depunerea de placă bacteriană, mineralizarea, dar și fixarea acesteia. Ignorată, această problemă duce la apariția tartrului.

Nu lăsa lucrurile să avanseze și mergi la medicul dentist pentru un detartraj dentar realizat în mod profesionist, și în cadrul căruia se va folosi cea mai modernă aparatură.  

Avantajele detartrajului

Nu degeaba se spune de multe ori de multe ori că este mai ușor să previi decât să tratezi, așa că avem pentru tine și câteva avantaje ale detartrajului.

Previne afecțiunile paradontale

Ignorarea tartrului duce la apariția multor neplăceri, cum este și cazul afecțiunilor paradontale. Cum nu întotdeana igienizarea zilnică este realizată în mod corect, pentru a preveni bolile paradontale se impune ca măcar de două ori pe an să mergi la stomatolog pentru un detartraj.

Dinți sănătoși, fără carii

Cu ajutorul detartrajului reduci cu mult riscul de apariție a cariilor. Și nu, nu este adevărat că această procedură îți slăbește rădăcinile dinților, sau subțiază smalțul acestora, așa că renunță să mai crezi în ele. Din contra, vei avea dinți mult mai sănătoși cu ajutorul detartrajului.

Este ieftin

Este mult mai ieftin să faci un detartraj la medicul dentist și să previi probleme dentare decât să urmezi un tratament dentar cauzat de ignorarea acestei proceduri.

Tipuri de detartraj

Pentru că nu ești profesionist în domeniu, pentru tine detartrajul poate fi o simplă operațiune dentară. Cu toate acestea, există mai multe tipuri, pe care ți le vom prezenta și noi în rândurile următoare.

Detartraj cu ultrasunete

Este metoda prin care se elimină complet depozitele de tartru aflate sub gingie, și nici nu te vei confrunta cu sângerare sau inflamații. Vibrațiile emise de dispozitiv nu sunt unele deranjante, așa că nu este nevoie de o anesteziere în prealabil. Prin folosirea ultrasunetelor tartrul se desprinde ușor de la suprafața dinților, fără ca aceștia sau gingiile să fie afectate într-un fel. Nu are efecte secundare.

Detartraj manual

Atunci când avem de a face cu tartru depus pe porțiuni ale dinților acoperite de gingie, este nevoie de un detartraj manual. Această procedură presupune folosirea unor instrumente care pot da o ușoară senzație de disconfort pacientului, deoarece există o presiune aplicată pe suprafața dintelui.

Detartraj cu aer sonic

În acest caz se folosește un jet de apă sub presiune, dar aceasta înseamnă că nu este o metodă chiar atât de eficientă precum cele două despre care tocmai ce ți-am menționat.

Orice procedură de detartraj trebuie în mod obligatoriu încheiată cu un periaj profesional, pentru îndepărtarea eficientă a tuturor depozitelor de tartru de la suprafața dintelui. Se aplică și un jet de apă, bicarbonat de sodiu și aer, care îndepărtează eficient toate resturile rămase. De asemenea, cu această procedură se reușește o netezire bună a dinților, precum și un ușor masaj gingival, extrem de benefice pentru dantura ta. Așadar, nu mai aștepta și sună la medicul stomatolog pentru o programare la un detartraj profesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *