Categories
Uncategorized

Dosar penal în funcție de zilele de îngrijire medicală? Ce se întâmplă cu cel răspunzător pentru accident?

Un accident de mașină poate fi nu numai un eveniment neplăcut care îți complică zilele sau săptămânile, ci poate avea și un impact grav asupra vieții tuturor celor răniți. Dacă ai devenit victimă, ar putea exista o serie de întrebări în capul tău. În ceea ce urmează, vei găsi răspuns pe scurt la cele mai importante dintre ele, concentrând totul pe despăgubiri după un accident de circulație și pe ceea ce se întâmplă în funcție de acel numar zile de medical pentru dosar penal primite.

Multe părți vătămate își pot pierde, fără să știe, unele dintre creanțe, chiar și prin raportarea neprofesionistă a unui accident sau rezolvarea ulterioară a acestuia. Valoarea compensației în cazul unui accident de circulație nu va corespunde cu suma pe care ar fi realizat-o în cazul reprezentării profesionale.

Accident auto cu vătămare corporală

Cazurile de accidente rutieră din firmele de avocatură, așa cum este și Cabinetul de avocatură Vărzaru Ion, necesită ajutorul unui profesionist în domeniu, mai ales dacă este vorba despre o vătămare corporală gravă.

Un pasager care suferă o vătămare corporală într-un accident de circulație are întotdeauna dreptul la despăgubiri din răspunderea vinovatului. Nu contează dacă accidentul a fost cauzat de conducătorul vehiculului în care stătea pasagerul sau conducătorul unui alt vehicul, cert este că fiecare vinovat trebuie să plătească, chiar dacă i se va întocmi un dosar penal și este vorba despre o persoană cunoscută.

Același lucru se aplică procesului de soluționare ca și în cazul șoferilor răniți care nu au fost vinovații accidentului. În cazul pasagerilor răniți, vinovatul este adesea un membru al familiei sau un prieten al pasagerului rănit. În practică, poate fi întâlnită părerea profanilor că afirmarea pretențiilor de la răspunderea unei rude sau a unui prieten îi poate face cumva rău. Acest lucru nu este adevărat și se recomandă tuturor pasagerilor care au fost răniți într-un accident de mașină să nu se teamă să solicite despăgubiri. Specialiștii se pot ocupa de reclamații, dacă este necesar, astfel încât să nu aibă un impact negativ asupra vinovatului.

Un drept deplin la despăgubire poate fi obținut și din propria răspundere dacă ești rănit în calitate de pasager și șoferul vehiculului tău este vinovatul. Nu contează dacă șoferul este ruda, prietenul, cunoștința ta sau cineva complet străin.

Ce despăgubire poate solicita pasagerul? Persoana vătămată are dreptul la despăgubiri pentru durerea suferită, despăgubiri pentru consecințele permanente, dreptul la pierderea veniturilor, indemnizații și cereri de asistență medicală legate de tratament, precum și despăgubiri pentru suferințe mintale sau vătămări psihologice.

Leziuni în autobuze sau alte mijloace de transport în comun

De exemplu, toți pasagerii răniți din autobuz și alte mijloace de transport în comun care au fost implicați într-un accident de circulație au dreptul la despăgubiri pentru accident. Din nou, nu contează dacă vinovatul este șoferul unui vehicul de transport public sau șoferul unui alt vehicul. De asemenea, pasagerii de pe o motocicletă au dreptul la despăgubirea integrală a vinovatului asigurării de răspundere civilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *