Categories
Uncategorized

Alege cel mai bun vin alb pentru a-ti delecta papilele gustative!

Vinul este o arta, atat in a-l face, cat si in a-l consuma cum trebuie. Crama Girboiu a perfectionat arta de a face vin, iar cei 16 ani de cariera sunt o dovada fie si clara, ca aceasta crama ofera cele mai bune sortimente de vinuri rosii, albe sau rose!

De regula, cumparatorul de vin are in minte un singur lucru: sa descopere sticle de vin cu un buchet parfumat, ca vinul sa aiba cat mai putini sulfiti, iar pretul sa fie unul avantajos. Girboiu ofera aceste lucruri in toate gamele sale de vin, fie vin rosu sau vin alb, iar multe dintre sortimentele pe care le ofera au fost deja premiate la nivel international si national.

Pentru iubitorul de vin alb care vrea sa deguste o bautura doar din struguri romanesti, sticla Epicentrum Sarba&Plavaie este o alegere excelenta.  Acest vin este realizat dintr-un cupaj unic de Sarba si Plavaie, acest vin exploateaza intregul specific si potential al vinului alb din zona Curburii Carpatilor. Olfactiv, vinul reprezinta o asociere aromatica intre fructe albe si flori de camp completata de note discrete minerale. Echilibrat si intens, cu un corp mediu, acest vin surprinde prin prospetime si fructuozitate. Plavaie este un soi autohton cultivat de sute de ani in Moldova, in cinci centre viticole din Vrancea. Vinul este usor, sec, vioi. Acest vin „astampara setea” si produce o senzatie placuta si imbietoare. Un vin slab alcoolic care se consuma tanar, in primul an de viata. Plavaie este un soi autofertil, deci nu necesita fecundatie incrucisata, si se cultiva de obicei in plantatii pure. Trebuie precizat ca Plavaie se adapteaza bine la climatul temperat. Fata de multe alte soiuri, acesta are vigoare mare, cresterea lastarilor intr-un an vegetativ depasind cu mult trei metri.

Deci toate aromele vor fi concentrate intr-un pahar unic cu gust intents. Sarba este un soi romanesc de struguri albi obtinut la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Odobesti prin incrucisarea a doua soiuri foarte valoroase: Tamaioasa Romaneasca si Riesling Italian. Sarba a fost considerat un soi semi-aromat, el avand la inceput, imediat dupa omologare, o aroma destul de intensa, sugerand mirosul de trandafiri de dulceata. Cu timpul, aroma s-a mai estompat, neexistand explicatii certe. Cauza ar putea fi una genetica, fie de conditii pedo-climatice, fie agrotehnica sau de tehnologie de vinificatie. Unele vinuri au aroma la nivelul de la momentul omologarii, altele au nivelul de aroma foarte mult estompat.

Vinul alb are un gust usor si o aroma rafinata. El este apreciat in mod nesperat mai putin decat vinul rosu. De asemenea, aduce beneficii organismului si bucurie a gustului pentru cunoscatorii acestei bauturi nobile. Acestia prefera sa-l bea ca aperitiv, il iubesc pentru notele acre de tarta si un buchet rafinat de fructe. O caracteristica uimitoare a vinului alb este ca poate fi produs chiar si din soiuri de struguri negri. Pentru aceasta se folosesc boabe decojite care au suc aproape incolor. Calitatea materialului de pornire este critica.

Crama Girboiu ofera cele mai bune sortimente de vin alb la preturi pentru toti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *