Categories
Uncategorized

Obține întotdeauna un zâmbet perfect – Afla care sunt costurile procedurilor ortodontice

Un zâmbet frumos, în ciuda decolorării și a dinților strâmbați – este posibil? Da, acest lucru este posibil cu așa-numitele fațete dentare. Ghidul de mai jos îți va oferi toate informațiile importante despre acestea.

Ce sunt fațetele dentare?

Termenul provine din limba engleză și presupune aplicarea lor pe dinte pentru a-i reda strălucirea. Ele sunt realizate din ceramică sau dintr-un amestec plastic-ceramic (compozit). Medicul dentist le lipește permanent de partea vizibilă a dinților din față cu un adeziv special. Dinții rupți, decolorarea dinților, golurile dinților și dinții strâmbați dispar în spatele fațetelor. Dinții vizibili au un aspect estetic, iar culoarea dinților este, de asemenea, corectată individual cu acest tip de tratament.

Deoarece sunt o procedură stomatologică pur estetică, despre pret fatete dentare se poate spune că toate costurile trebuie suportate de către pacient.

Diferite tipuri de fațete dentare utilizate

Stomatologii diferențiază între patru tipuri diferite de furnir. Alegerea procedurii depinde de starea dinților. Tipurile diferă prin rezistență, atașament și material. În funcție de procedură, prețul variază și acesta pentru fiecare dinte în parte.

Fațetele convenționale:

Acestea sunt realizate din ceramică și au o grosime de până la 1 mm. O adaptare la forma dintelui are loc în laborator. În timpul atașării, suprafața exterioară a dintelui este șlefuită minim (sub anestezie locală). Lipirea durează aproximativ o jumătate de oră pentru fiecare procedură.

Fațete care nu sunt preparate:

Fațetele au doar aproximativ 0,3 mm grosime și, prin urmare, sunt mai subțiri decât fațetele convenționale. Nu este necesară pregătirea pentru atașare. Impresia este făcută fără prelucrarea prealabilă a dinților. Aceasta înseamnă că substanța dentară nu este atacată și anestezia nu mai este necesară. Metoda este considerată nedureroasă iar aici fațetele sunt fixate permanent pe dinte folosind un adeziv special.

Fațete instant:

Acestea constau fie din ceramică completă, fie dintr-un amestec de plastic-ceramică. Atașarea la dinte poate fi efectuată cu îndepărtarea redusă sau deloc a substanței. Ele sunt adaptate la forma dintelui și lipite pe loc. Procedura imediată este cea mai ieftină, deoarece întreaga procedură se extinde la o singură sesiune de tratament, posibilă prin șabloane standardizate de fațete. Nu există costuri pentru produsele personalizate în laborator.

Fațete compozit:

Sunt fabricate din materiale plastice dentare și, ca și fațetele instantanee, se aplică direct pe dinte. Acestea sunt, totuși, modele temporare care reduc timpul până când cele convenționale sunt livrate din laborator.

Pentru cine sunt potrivite fațetele dentare?

Fațetele sunt potrivite pentru pacienții care doresc să-și albească incisivii sau să corecteze ușoare nealinieri, însă medicii stomatologi de la clinica dentară DentoCare Timpuri Noi sunt cei mai în măsură pentru a oferi cele mai bune recomandări.

Sunt ideale pentru:

 • dinți decolorați
 • defecte ale smalțului dinților – mici nealinieri, goluri ale dinților sau dinți tăiați
 • suprafețe neregulate ale dinților

Fațetele dentare nu sunt potrivite pentru cei care:

 • scrâșnesc dinții
 • își mușcă unghiile
 • fac sporturi unde există riscul de deteriorare a dinților.

Avantaje și dezavantaje ale fațetelor dentare

Beneficii:

 • tratament rapid
 • rezultat estetic
 • culoarea și forma dintelui pot fi determinate individual
 • durabilitate relativ mare

Dezavantaje:

 • Este necesară măcinarea substanței dentare sănătoase
 • Este posibilă durerea dinților
 • Costuri relativ ridicate

Rezultatele vorbesc în favoarea fațetelor atunci când vine vorba de îmbunătățirea decolorării dinților, închiderea golurilor dentare și corectarea dinților strâmbi în zona frontală, în special în maxilarul superior. Fațetele sunt, de asemenea, foarte bine tolerate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *