Categories
Uncategorized

Orice depozit de cherestea are nevoie de o masina de ascutit panze

Fabricile care se ocupa de prelucrarea lemnului sunt intotdeuna deschise si lucreaza la capacitate maxima, deoarece lemnul, este un material pe care il folosim zilnic, fie pentru a fabrica bunuri materiale precum mobilier, unelte sau accesorii, fie este folosit pentru fabricarea locuintelor.

Ce-i drept, este ca lemnul a devenit o resursa foarte valoroasa, mai ales in randul persoanelor care prefera casele modulare din lemn prefabricate. Insa, pentru producatorii de lemn, uneltele care sunt folosite la taierea si slefuirea produsului brut devin investitii necesare, deoarece ajuta la obtinerea unui flux de munca continuu si stabil. Intr-o astfel de fabrica vom intalni mereu echipamente pentru prelucrarea lemnului, care vin in toate marimile si formele.

Un studiu facut pe piata din Romania indica, circa 80% dintre producatorii de lemn care au implementat aceste masinarii au avut zero accidente la locul de munca.

Masina de ascutit panze este o investitie pe care multi o fac, deoarece panza care taie lemnul isi pierde din intensitate dupa perioade lungi de taiere si periodic trebuie ascutita la un dispzitiv special.

Ascutirea este procesul de creare sau rafinare a unei muchii ascutite de forma adecvata pe un instrument sau un instrument conceput pentru taiere. Ascutirea se face prin macinarea materialului de pe uneala cu o substanta abraziva mai dura decat materialul uneltei, urmata uneori de procese de lustruire a suprafetei ascutite pentru a creste netezimea si pentru a corecta mici deformari mecanice fara a fi macinate din nou.

Un material abraziv poate fi frecat de muchia de taiere care trebuie ascutita. Cel mai traditional material abraziv este o piatra naturala, cum ar fi gresie sau granit. Rotile de slefuit moderne sintetice si pietrele plate pentru ascutit pot fi fabricate in grade precise de abrazivitate in functie de procesul dorit.

Folosind discurile abrazive adecvate, cu masinile de ascutit pot fi produse si ascutite atat cutite din otel rapid, precum si cele stelitate sau din carbura metalica. Sistemul de ascutire asigura ascutirea sculelor necesare la prelucrarea longitudinala a intregii game de latimi uzuale ale reperelor. Prin echiparea masinii cu o serie de dotari speciale este posibila profilarea si ascutirea de scule pentru utilizari speciale cum ar fi de exemplu sculele cu coada. 

De ce este bine sa ai lama ascutita?

O lama ascutita este previzibila. Cand loveste sau este trasa pe suprafata obiectelor, nu va aluneca. Acest lucru faciliteaza controlul modului in care lama se deplaseaza prin lemn, oferindu-va control asupra taierii. O lama tocita va aluneca, ceea ce face controlul dificil si creste riscul ca aceasta sa se strecoare in afara razei de taiere. O lama neascutita prezinta riscul de a taia lemnul intr-un unghi gresit sau chiar mai rau, personalul care lucreaza cu aceste unelte se poate rani grav.

Gama de masini de tamplarie combinate pentru prelucrarea lemnului se imparte in: masini combinate circular cu freza, masini combinate circular de formatat cu freza si masini combinate universale (masini de tamplarie universale).

Modelele de masini combinate circular si freza sunt masini de tamplarie dotate cu unitate de taiere (circular) si unitate de frezare (freza) pentru lemn. Munca devine mai usoara cu uneltele potrivite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *