Categories
Uncategorized

Remorca de calitate pentru masina ta!

De ce are majoritatea soferilor nevoie de o remorca auto 750 kg? Simplu: este un accesoriu care se ataseaza cu usurinta si, datorita greutatii sale de sub 750 kg, poate fi folosita de orice sofer categoria B fara a necesita alte atestate.

Ce facem cu o remorca auto de 750 kg ?

Intrebuintarea unei astfel de remorci este una singura: acea de a transporta diverse obiecte de catre conducatorul automobilului. Insa, aceasta poate fi integrata in mai multe activitati precum cele comerciale, in cazul in care avem un magazin si dorium sa ne aprovizionam de la depozite cu marfa si materiale en-gros. De asemenea, putem folosi remorca pentru a ne deplasa in excursie, cu mai multe bagaje decat de obicei. Un bun exemplu sunt persoanele pasionate de camping, deoarece cortul si restul echipamentelor nu au loc de fiecare data in portbagaj. Astfel, remorca devine super folositoare. Remorca auto de 750 kg este utila si pentru persoanele care se muta. Atunci cand ne mutam, avem de transportat o multime de obiecte personale, pe care nu le putem depozita in portbagaj sau, pur si simplu, nu avem incredere in compania de transport. In remorca poti transporta aproape totul, de la mobilier de dimensiuni reduse la articole de arta, cutii si electrocasnice. 

Alegerea unei remorci pentru motocultor trebuie realizata in functie de capacitatea acesteia.

Astfel, o remorca cu o capacitate de aproximativ 300 – 400 de kg este indicata pentru activitati mai reduse, in gradina proprie sau treburi pentru gospodarie. Pentru o suprafata mai mare de teren, poti alege o remorca cu capacitatea mai mare de 700 – 800 kg sau chiar 1.000 kg.

Luminile sunt un factor major in alegerea celei mai bune remorci auto. In prezent exista amenzi ridicate pentru vehiculele nesemnalizate ce participa la trafic. Asadar, remorcile trebuie semnalizate in mod special (cu benzi reflectorizante sau triunghiuri fluorescente), iar stopurile vehiculului trebuie sa fie vizibile din spate. Poti opta pentru kituri de lumini omologate ce pot fi atasate in spatele masinii, insa, cele mai multe modele sunt echipate cu benzi reflectorizante, iar modelele mari, pentru tractor sau camion, includ obligatoriu propriile stopuri.

Numarul de roti este un element important in alagerea remorcii auto, astfel ca, cu cat sunt mai multe axuri cu roti, cu atat va fi mai bine distribuita greutatea transportata, ceea ce va reduce uzura pe rulmenti si pe roti.

Puterea vehiculului influenteaza alegerea tipului de remorca, astfel ca, pentru o motorizare prea slaba a vehicului, remorca nu este recomandata. Transportul acesteia, in cazul in care motorul trage prea mult, ar implica un consum ridicat, intrucat va fi nevoie sa mergi in treptele inferioare de viteza, apasand constant acceleratia, mai ales daca ai de urcat dealuri. 

Incarcatura utila este un prim factor de alegere a remorcii auto. O remorca mai mare permite mai putine transporturi, prin urmare mai putin combustibil consumat. Remorca auto nu trebuie supraincarcata, deoarece in timp vor fi afectati rulmentii si axurile rotilor.

O remorca auto de 750 kg este o investitie buna. Chiar daca nu o folosim zilnic, se va dovedi utila in unele ocazii, scutindu-ne de multe probleme legate de transport!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *