Categories
Uncategorized

Caracteristicile hartiei folosita pentru prosoape de hartie sau alte consumabile

Hartia este un element ce nu lipseste din nicio gospodarie. Fie ca o folosim pentru baie sau bucatarie, aceste produse hartie sunt din ce in ce mai bine realizate si mai rezistente. Hartia provine dintr-un amestec de apa si fibre de celuloza de diferite tipuri si din diferite specii. Din acest amestec este obtinuta celuloza, un produs foarte asemanator cu bumbacul hidrofil. Celuloza este cea care intra in componenta celor mai multe consumabile hartie, precum cele de la magazinul online sanito.ro. Aici vei gasi inclusiv role medicale folosite in spitale si clinici, ce oferea preformanta si igiena maxima.

Celuloza din hartie pot fi de mai multe feluri:

a) celuloza pura;

b) celuloza mixta (compusa din celuloza pura si pulpa selectata);

c) reciclate (compuse exclusiv din hartie reciclata, care depinde de calitatea

diferitelor soiuri).

Din procesarea ulterioara a acestor tipuri de „amestecuri” ajungem la foaia de hartie propriu-zisa. Odata ce foaia a fost obtinuta, este ambalata in rulouri uriase care cantaresc zeci de kilograme. Aceste rulouri gigant sunt prelucrate suplimentar si reduse la formate de role si foi pe care cu totii le folosim zilnic pentru igiena personala sau pentru curatarea spatiilor in care traim si muncim.

Exista o distinctie clara intre hartia folosita pentru prosoape, servetele, prosoape de bucatarie, etc. si cea folosita pentru  hartia igienica. De obicei, hartia folosita pentru prosoape este rezistenta la apa, deoarece este tratata cu rasini speciale care

cresc rezistenta. Hartia igienica nu sufera niciun tratament si acest lucru

permite decolarea si descompunerea naturala. Din acest motiv, nu arunca prosoapele de hartie in toaleta.

Dupa cum am vazut deja, baza nu este aceiasi si va avea caracteristici diferite

in functie de materia prima folosita.

Celuloza 100% pura provine din prelucrarea fibrelor de celuloza virgina. Nu contine absolut nicio urma de hartie reciclata, iar culoarea alba este complet naturala.

Hartia astfel obtinuta este singura potrivita pentru contactul cu alimentele.

Exista si hartia care are nu cotine celuloza pura si este fabricata exclusiv cu hartie reciclata (de obicei ziare). Aceasta nu este potrivita pentru alimente.

Hartia pentru uz sanitar in schimb, poate fi compusa din 1, 2 sau 3 straturi (batistele si 

servetele de unica folosinta sunt uneori chiar compuse din 4 straturi de hartie).

Aceste straturi, care desigur ar putea fi usor despicate, sunt lipite prin mai multe tipuri de prelucrare speciala. 

Aspectul estetic poate fi, de asemenea, foarte diferit. Hartia poate avea un aspect neted, inchis sau micro-shaped care este folosit de obicei pentru hartia igienica pentru a-i creste calitatea de moliciune.

De asemenea, o hartie este clasificata si pe baza greutatii. Cu cat este mai mare greutatea specifica, cu atat calitatea hartiei este mai mica. 

Hartia, dupa cum vedem, nu este un element de care ne putem lipsi, asa cum nu este nici un element care se fabrica usor. De cand a aparut primul tip de hartie in China, oamenii au incercat sa obtina produse din ce in ce mai performante si sa caute solutii pentru a oferi hartie diferita pentru diferite necesitati. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *