Categories
Uncategorized

Alege cea mai buna gama de covorase profesionale de la Sanito.ro!

Covorul este unul dintre accesoriile care nu lipseste din aproape nicio casa, deoarece istoria sa este una destul de lunga in randul oamenilor.

Covoarele innodate manual sunt realizate din materiale efemere, astfel incat descoperirile covoarelor foarte vechi sunt rare. Cel mai vechi covor cunoscut a fost gasit in 1947 in sapaturile din Siberia. Isi ia numele de la locul descoperirii sale: covorul Pazyryk sau covorul Gorno-Altai. Masoara 183×200 cm si are o densitate de aproximativ 360.000 de noduri pe metru patrat. Manopera sa este impresionanta, cu o densitate de noduri mai mare decat oricare dintre covoarele care pot fi gasite astazi intr-un magazin. Modelul este foarte interesant, centrul este format dintr-un motiv rozeta. La margine vedem o procesiune de caprioare si in jurul altei margini cu razboinici la cal. Acest covor a fost realizat probabil in Armenia si Persia in jurul anului 400 i.Hr. Cand a fost descoperit, a fost complet inghetat intr-un bloc de gheata, ceea ce explica starea sa buna de conservare. Covorul poate fi vazut in Muzeul Hermitage de Stat din Sankt Petersburg, Rusia.

In secolul al XVI-lea, in timpul protectiei imparatilor, arta covoarelor s-a dezvoltat atat din punct de vedere tehnic, cat si artistic in Persia si India, datorita atelierelor de la curte. In aceasta perioada s-a realizat cel mai splendid si cu siguranta cel mai faimos covor din lume: covorul Ardabil, care poate fi vazut in Muzeul Victoria si Albert din Londra. Masoara 534×1152 cm si este probabil facuta de Maqsud in orasul Kashan din Persia. Covorul dateaza din anul 946 din calendarul musulman, care corespunde 1539 din epoca noastra. Au fost necesari trei ani si cinci tesatori pentru a fi completat si a fost comandat de sahul Tahmasp pentru Moscheea Seic Safi.

Covoarele din ziua de astazi sunt facute fie prin procedura industrializata, fie inca manual, insa covoarele facute manual intra intr-o alta categorie.

Pe site-ul sanito.ro clientii vor gasi intotdeauna o gama de covoare profesionale pentru domenii precum cel hotelier sau sanitar.

Covoare si presuri precum mocheta profesionale, covoare birou, covorase interior, covorase dezinfectante, covorase HORECA, se pot gasi pe site-ul sanito.ro la preturi avantajaose, iar unele prezinta chiar si un design unic demn de incaperi luxoase.

 Ce sa alegi intre o mocheta profesionale, sau covoare birou?

Fie ca doresti sa iti redecorezi camera de studiu sau esti patronul unui sediu cu birouri, poti intotdeauna sa te bazezi pe covrasele profesionale de la Sanito.ro, deoarece acestea sunt realizate din materiale rezistente care se curata usor.

Mochetele sunt preferate de cele mai multe ori in sali de calculatoare sau in incaperi unde deseori exista un trafic intens. Mocheta nu se va deteriora in timp, indiferent de cate ori este calcata, iar pentru curatarea acesteia, procesul este foarte simplu. Fie se foloseste un aspirator profesional, fie folosind metode traditionale precum peria uda cu solutii speciale de curatat. Indiferent care ar fi alegerea, pe site-ul Sanito.ro se gasesc intotdeauna covoare profesionale la preturi fara concurenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *