Categories
Uncategorized

Protectia este sfanta!

Sa vorbim deschis ca intre oameni maturi! A nu iti proteja datele personale in mediul real sau virtual este echivalent cu a intretine relatii intime fara protectie cu cineva necunoscut. Da, in spatele ecranelor, formularelor de contact ale anumitor site-uri, chat-ului se afla oameni de buna credinta si posibili infractori
Te poti trezi in orice moment defaimat, jefuit, marginalizat sau in centrul unui scandal de proportii. Poti fi sunat la miezul noptii si asa se trezesc suspiciunile partenerului de viata. In cazul unei hartuiri intense se poate ajunge usor la divort si destramarea familiei.
Probabil vi se pare violenta comparatia mea de la inceput, dar nu este deloc asa. Prin datele personale se ajunge la tine si la familia ta si iti este violata intimitatea.
Ce este de facut? Poate nici nu poti face comparatia intre datele personale prin care ti se poate face mult rau si cele inofensive. Poate ca nu este atat de grav sa ai o poza decenta la profil si prietenii din mediul virtual sa iti stie prenumele!
Toate aceste subtilitati le afli la cursuri de Protectia datelor cu caracter personal.
Si in calitate de parinte sau educator iti sunt de folos. Nimeni nu ii invata pe tineri sa se protejeze in mediul online, iar unii isi pun intreaga viata pe tava pe retelele de socializare. De acolo afli cand o fata frumoasa s-a despartit de iubitul ei si sufera ingrozitor, cand o familie este plecata in concediu 2 saptamani, iar casa a ramas singura, cand la o anumita adresa (se poate reconstitui si din imagini de catre oamenii locului) se afla multe valori (antichitati, tablouri, bijuterii).
Ma gandesc cat de utila ar fi introducerea acestor cursuri in scoli. Au fost adolescenti care s-au sinucis fiindca au fost santajati cu o poza indecenta sau o fotografie facuta in momentele de intimitate de catre cei cu care au avut un contact fizic, care a fost pus la punct in mediul virtual.
Un curs cum este cel prezentat mai sus pune preventia pe primul loc asigurand securitatea oamenilor in mediul real si virtual.
Se poate urmari modul in care deturnarea unor date personale din mediul online au avut efecte distructive in lumea reala.
Uneori cel care posteaza date sau fotografii nu stie sa fie prevazator fata de el insusi. El comite o greseala impardonabila pentru care va plati scump, de aceea sunt foarte necesare noile cursuri oferite de Cursuriautorizate.eu.
Scolile au, in viziunea mea, responsabilitatea de a-i invata pe elevi aceste lucruri de o importanta vitala in procesul de socializare, de aceea nu ar fi rau sa trimita profesori la aceste cursuri si la cursurile de formatori si sa inscrie in oferta scolii la rubrica optionale, o astfel de disciplina.
Protectia este sfanta si trebuie formata ca deprindere de viata fiindca in cadrul socializarii interactionam permanent cu persoane cunoscute si necunoscute, cu oameni de buna credinta si cu persoane rau intentionate.
Cursuriautorizate.eu pune prin acest demers o caramida in procesul de adaptare a omului modern la dinamica epocii contemporane careacterizate prin penurie de timp si prin graba.
De multe ori cine se grabeste greseste si plateste scump pentru asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *