Categories
Uncategorized

Mai sunt patru locuri libere in cea mai tare destinatie din lume.

Doar patru locuri! Imagineaza-ti ca s-a facut numaratoarea inversa de la 20, 15, 10, nu conteaza de la cat, important este ca in acest moment cineva isi poate rezerva un loc si atunci au mai ramas: trei, doi, unu! Cu fiecare secunda pe care o petreci stand pe ganduri, iti irosesti sansele.
Aici este locul unde se intalnesc cele mai puternice persoane din lume. Au puterea sa se urce cat mai aproape de cer, sa simta sub talpi paturile suprapuse de gheata, norii sa se sparga in capetele lor, iar aerul sa le intre cu forta in plamani. Presiunea apasa cu putere acolo sus si trebuie sa fii sanatos si puternic sa rezisti. Doar cei mai puternici oameni de pe Terra pot sa urce pe jos la 8848 de metri deasupra marii, adica pe cel mai inalt loc de pe pamant. De la 8000 de metri in sus, echipele folosesc tuburi de oxigen. Pe cat de grea este lupta cu muntele, pe atat de dulce este gustul victoriei si nimic nu se compara cu infigerea drapelului tarii tale pe varf.


17 zile in compania celor mai uriasi munti de pe pamant si posibilitatea de a consuma pana la saturatie piesaje de vis costa numai 2300 de euro. Nu poti sa auzi zilnic in jurul tau sute de limbi si sa vezi oameni veniti din cele patru zari ale lumii sa vada Everestul. Circuitul este o adevarat sarbatoare pe care omul si-o permite o data in viata. Nepalul eset orasul fluviu care se hraneste cu afluentii din intreaga lume, turisti veniti sa cucereasca muntele. Cu strazile pavate cu piatra si piata de suveniruri se dovedeste o piata culturala cosmopolita cu un farmec irezistibil. Doua zile vei petrece aici vizitand muzeele si pregatindu-te usor-usor sa traiesti la inaltime. Apoi incepi ascensiunea. Urmezi cursuri fascinante de ape, te bucuri de paduri ce par nesfarsite, ametesti urmarind serpentinele si te bucuri vazand gradinile roditoare de pe terase. Cascadele sunt broderii fluide, casele pierdute pe stanci cuceriri ale omului in imperiul pietrei.
Si templele budustilor si hindusilor te asteapta. De-a lungul traseului apar si dispar poduri suspendate, paduri pline de viata, cascade, stanci si sate cocotate pe stanci. Oamenii de acolo se catara cu atat lejeritate, incat ai impresia ca sunt capre negre.
La rubrica informatii ti se spune exact de ce echipamente ai nevoie si ce taxe mai ai de achitat, pana ajungi la Everest base camp. Drumul pana la tabara de la baza varfului ravnit de alpinisti, nu necesita pregatire montana prealabila, dar atmosfera de acolo nu poate fi descrisa in cuvinte.
Este foarte bine ca vizitarea Nepalului nu impune efectuarea unor vaccinuri speciale si la fel de bine ca poti rezerva unul dintre cele ultimele patru locuri, platind cash, la sediul agentiei, achitand contravaloarea excursiei pe site-ul agentiei, online, plata fiind 100% securizata sau prin transfer bancar in contul firmei.
Ghizii sunt bine pregatiti si au grija de cei din grupul lor fiind obisnuiti ai muntelui. Ai curaj si rezerva-ti un loc in cea mai tare excursie de pe glob, sa fii printre putinii oameni care au atins Everestul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *