Categories
Uncategorized

Refil ori cartus imprimanta nou?

Print-ul reprezinta in momentul de fata una dintre cele mai accesate activitati indiferent ca este in scop personal ori profesional. Acest lucru a facut ca imprimanta sa fie unul dintre dispozitivele cele mai achizitionate. La fel ca oricare alt lucru si imprimanta are costuri de intretinere, costuri care sunt generate de catre cartusul imprimantei. Inlocuirea acestuia cu unul nou in momentul in care acesta se termina poate genera un cost destul de mare, acest lucru depinzand de tipul de imprimanta precum si de tipul cartusului necesar. Pentru ca uneori costul inlocuirii cartusului imprimantei depasea costul de achizitie al imprimantei, utilizatorii de imrprimante au cautat solutii alternative.

Achizitionarea de cartuse cerneala Brother precum si reumplerea cartusului reprezinta solutiile alternative care din punctul meu de vedere sunt si celemai eficiente. Reumplerea cartusului poate fi realizata atat intr-un service specializat cat si in propria locuinta. Chiar daca ambele variante reprezinta o solutia buna pentru obtinerea unui cartus functionabil dupa reumplerea lui, apelarea la reumplerea cartusului imprimantei acasa reprezinta solutia ce-a mai eficienta din punct de vedere financiar. Pentru a se dovedi eficienta si din punct de vedere al utilizarii cartusului dupa reumplerea acestuia, trebuie respectati urmatorii pasi:

– Uscarea tusului din cartus reprezinta de multe ori motivul pentru care acesta trebuie inlocuit ori reumplut. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie se recomanda ca periodic imprimanta sa fie utilizata chiar daca nu pentru un volum mare de lucru. De asemenea niciodata nu trebuie lasat cartusul sa se goloeasca de tot pentru ca in aceasta situatie reumplerea cartusului poate fi mai dificil de realizat.
– Pentru a imbunatati performantele cartusului dupa ce acesta fost umplut se recomanda utilizarea functiei de curatare a imprimantei. In cazul in care imprimanta nu are aceasta functie se utilizeaza o functie similara.
– Nu in ultimul rand, calitatea cernelii reprezinta un alt factor foarte important atunci cand cartusul imprimantei este reumplut. Avand in vedere acest lucru se recomanda doar utilizarea de cerneala de cea mai buna calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *