Categories
Uncategorized

Gravarea laser: o tehnologie revolutionara

Stim cu totii ca tehnica gravarii este folosita de foarte mult timp. Obiectele gravate au fost intotdeanua unice si foarte apreciate tocmai din acest motiv. In trecut gravura era facuta manual, indiferent de domeniul in care era folosita. Astazi, datorita evolutiei tehnologiei se foloseste tehnica de gravare laser.

Tehnica de gravare cu ajutorul laserului este o tehnologie speciala care se poate folosi pe foarte multe materiale, precum lemnul, metalul sau plasticul. Aceasta tehnologie seamana foarte mult cu cea a imprimantelor cu jet de cerneala. Practic, in acest caz, jetul de cerneala este inlocuit de laser, adica de un fascicul de lumina care practic arde suprafata dupa un anumit model dorit.

Laserul practic lasa o urma pe suprafata respectiva. Aceasta urma este proiectata mai intai pe un calculator cu ajutorul unui soft special. Gravura poate de diferite dimensiuni, si de diferite adancimi, adica laserul poate actiona doar la suprafata materialului sau poate merge mai in profunzime, in functie de preferinte sau de cerinte.

Tehnica de gravare laser este din ce in ce mai folosita deoarece exita o gama variata de gravatoare si datorita faptului ca tehnologia este foarte usor de utilizat, ofera produse de calitate superioara si acestea sunt fabricate foarte repede, intr-un timp foarte scurt.

Tehnica de gravare laser  este extrem de eficienta deoarce pot fi gravate suprafete foarte mari intr-un timp scurt. Desigur ca daca ne gandim ca in trecut gravarea se facea manual, ne putem da seama de cat de importanta este viteza de lucru.

Un alt avantaj al acestor gravoare este faptul ca pot fi folosite in multe industrii. In ziua de azi, practic, orice obiect poate fi gravat, personalizat, astfel obtinandu-se un produs unic, de neegalat.  Sunt foarte apreciate mai ales obiectele facute cadou care au fost realizate prin aceasta tehnica.

Se poate spune ca gravarea laser este o tehnologie revolutionara deoarece aduce un plus in tot ceea ce inseamna aceasta lume a gravarii si mai ales a cadourilor personalizate. Este foarte usor sa transformi un obiect obisnuit, banal, intr-unul unic, cu totul si cu totul special doar printr-un singur procedeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *