Sfaturi de la https://www.megasmile.ro pentru o periere corecta a dintilor

Fatete-dentare-emax-megasmile-1vrqs08dgdwj4bgx28jps63rpxmuuspc49otipigsqmk

Ingrijirea adecvata a dintilor are o importanta fundamentala, nu numai pentru sanatatea cavitatii bucale, ci si pentru sanatatea intregului organism. Poate nu stiati, insa o igiena deficitara a dintilor va poate cauza afectiuni si boli deosebit de grave, ale caror tratamente pot fi indelungate si costisitoare. De aceea, medicii de la https://www.megasmile.ro ofera cateva sfaturi menite sa va ajute in pastrarea unei bune igiene orale.

Cum va curatati bine dintii?
Impreuna cu pasta de dinti, ata dentara si apa de gura, periuta de dinti este protagonista incontestabila a igienei orale la domiciliu, care trebuie efectuata zilnic, imediat dupa mese si de cel putin doua sau trei ori pe zi. Daca toata lumea stie ca o periuta de dinti este instrumentul ideal pentru curatarea dintilor, gurii si a gingiilor, putini (din pacate) o folosesc corect.

Prevenirea cariilor dentare
O periuta de dinti bine folosita nu ofera doar o curatare orala adecvata si senzatia placuta a unei guri proaspete. Utilizarea corecta a acesteia, de fapt, este cea mai eficienta arma pentru prevenirea cariilor si a bolilor gingivale in general si evitarea,  pe cat posibil, depunerea placii bacteriene si a tartrului pe smaltul dentar si in spatiile interdentare. Pentru a avea dinti albi, sanatosi si puternici, trebuie sa cunoasteti (si mai ales sa puneti in practica) principiile de baza care guverneaza igiena dentara.

Scopul acestui articol nu este acela de a descrie pur si simplu caracteristicile ideale ale unei periute de dinti „perfecte”, ci mai ales de a educa cititorul asupra tehnicilor corecte de igiena orala.
De asemenea, trebuie spus ca in ultimii ani s-a raspandit utilizarea periutelor electrice. Periutele de dinti electrice moderne, cu miscare oscilant-rotativa, au o eficienta de periere mai mare decat cea a periajului manual si, prin urmare, utilizarea lor este foarte recomandata.
Cum ar trebui sa fie o periuta de dinti?

Periuta de dinti a “aparut” in viata omului de cel putin 5000 de ani. Periuta de dinti din perie de nailon, pe care o folosim astazi, s-a nascut in 1938. Periuta de dinti trebuie sa aiba dimensiuni proportionale cu gura, sa aiba siruri de peri de nailon, sa fie de duritate medie. Periutele de dinti prea rigide nu adauga nimic la eficacitatea periajului (placa bacteriana are, in general, o consistenta moale), dar poate fi daunatoare pentru smalt si gingii. In realitate, nu exista dovezi stiintifice conform carora periajul poate provoca recesiunea gingiilor sau leziuni ale smaltului, dar niciodata nu strica mai multa atentie! Periuta de dinti trebuie pastrata curata si uscata: odata folosita, trebuie curatata cu apa curenta si pastrat in aer liber (intr-un pahar cu capul orientat in sus), astfel incat sa se usuce perfect. Acoperirea acestuia cu o protectie sau lasand-o umeda favorizeaza proliferarea bacteriana pe peri. Periuta de dinti trebuie schimbata la fiecare 3 luni sau imediat ce observati ca periile sunt indoite sau uzate. Multe perii de dinti au indicatori cromatici care indica o uzura excesiva. Acum s-a stabilit stiintific ca periuta electrica de dinti este mai buna decat cea manuala.
Cum sa o folositi?

In primul rand, periajul suprafetelor dintilor presupune o procedura sistematica care trebuie sa includa toate suprafetele dintilor. Este bine sa remediati acest concept ca o consideratie generala a manevrelor de igiena orala, la orice varsta si sa evitati sa insistati pe suprafetele care sunt „vazute”, uitand de zonele dintre premolari si ultimul molar al arcului. Incepeti intotdeauna cu o periuta de dinti uscata, cu putina pasta de dinti strecurata in perie si nu deasupra ei, pentru a facilita o eliberare lenta a pastei de dinti in sine.
Firele din periuta de dinti trebuie sa curete dintii cu miscari care merg de sus in jos pentru dintii arcului superior; dintii arcadei mandibulare trebuie in schimb sa fie periati de jos in sus. Pentru a face acest lucru, varful firelor este asezat impotriva marginii gingivale cu un unghi de 45 °, exercitand o presiune usoara.

Periajul trebuie sa fie ferm, dar nu prea viguros, pentru a evita deteriorarea gingiilor. Este indicat sa incepeti sa periati pornind de la incisivi, sa va deplasati incet spre molari, pana la spalarea maselelor de minte (acolo unde exista). Utilizarea corecta a periei de dinti implica, de asemenea, curatarea suprafetelor interioare ale dintilor din fata si din spate, printr-o miscare rectilinie care merge din interior spre exteriorul gurii si intotdeauna de la gingie la dinte.
Periajul este extrem de important, si efectuat regulat si corect, va va feri de carii si alte complicatii.

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare