La ceas de toamna, repatriere Romania

Ti-a fost a toamna si priveai cu jind, cum se insira in zarea de sange cocorii…Soarele tau nu era la apus, dar te-ai dus!
Mi-ai fost pamant cald, pamant cu suflet in sufletul caruia mi-am infipt adanc radacinile. Ti-am sorbit seva dulce, m-am desfatat la lumina soarelui pe care il purtai in suflet si am adormit pe perna calda a inimii tale.

Am impartit aceeasi casa, aceeasi masa si ai inteles de ce imi curgeau lacrimile ca stropii de ploaie din norii plini, cand ai plecat. Mi-am muscat buzele pana la sange, sa nu plang. Nu as fi vrut ca tu sa te urci in avion suparat si sa iti fie innorat tot zborul! Cu toate acestea nu m-am putut abtine. Durerea a spart zidul vointei si a izbucnit in afara.
Tin minte, cum imi stergeai lacrimile din ochi si mi-ai promis ca instrainarea va dura putin. Un an, doi… Acum, spune tu ce ma fac?
Am simtit ca toamna va veni dusmanoasa pentru mine, ca va aveni dusmanoasa pentru noi si ca imi va azvarli multe frunze moarte in usa dragostei si multe fasii de doliu in suflet.

La noi, acel:”Ma tem ca n-am sa te mai vad uneori” a devenit:„Ma tem ca n-am sa te mai vad niciodata!”
Era o noapte rece, uda si murdara, cand m-au sunat sa imi spuna ca mi te-a luat toamna. Tu, frunza mea draga ai fost smulsa de pe ram acolo, departe si ai cazut, ai cazut, ai cazut. Vezi tu? Si eu nu am fost acolo, sa iti atenuez caderea, sa te fac sa te doara mai putin.
Nu sunt vinovata ca nu am fost cu tine, dar m-as face toata viata vinovata, daca nu te-as aduce inapoi, daca nu as solicita pentru tine cele mai bune servicii de repatriere Romania.

Oamenii aceia vor munci mult ca tu sa mai fii o data fata in fata cu mine, ca eu sa iti multumesc ca ai fost atat de bland si de iubitor, ca ai dat sens vietii mele si ca m-ai facut sa simt toata iubirea din univers in pieptul, in privirea si in mainile tale.

Unde sunt eu acum? Acasa, dragul meu! Privesc pozele cu noi si frunzele care mor ca secundele din plopul din fata casei noastre.
Te-am lasat pe maini bune. Au plecat de azi-noapte spre tine. Ti-am ales cu grija firma, ca hainele, sicriele, masinile sa fie cele mai frumoase din lume.
Am ales cu grija mainile care se vor ocupa de trupul tau, sa fie cele mai usoare, harnice, atente si curate maini din lume.
Te vor spala cu grija, te vor aranja cu gust, te vor imbraca elegant, cum iti placea tie, te vor manipula atent. Simt cu tot sufletul ca am ales ce era mai bun pentru tine. Nu te puteam abandona printre straini! Cum sa fii tu o frunza de plop cazute intre frunze de maces?

I-am ales, fiindca mi-au raspuns repede si frumos la telefon si m-au imbarbatat din primul moment. Am stiut ca alaturi de ei, voi contribui la repatrierea ta fara probleme de acolo, de departe.

Mi-au spus ca dupa ce voi pune receptorul jos, masina funerara din Romania va pleca inspre tine, iar acolo pregatirile se vor derula rapid. In timp ce iti privesc ochii migdalati din fotografii, mi s-a comunicat deja ca o persoana alearga dupa documentele de deces necesare repatrierii. Eu nu as fi fost in stare sa ies din casa, sa merg pe strada, sa astept la ghisee si mai ales sa le spun pentru ce astept! Mi s-ar fi inecat cuvintele la prima tentativa de explicatii:

-Am venit pentru…Am venit pentru…
Altii te spala cu miscari blande si te pregatesc pentru intalnirea cu mine. Nicio miscare brusca, niciun gest neglijent. Iti taie unghiile, iti tund parul, te imbraca usor ca pe un copil pe jumatate adormit, sa nu-l trezeasca.
Mi te imaginez frumos, impozant, curat, asezat in cele doua sicrie. Va fi probabil ultima imagine cu tine. Imi raman pozele si miile de amintiri. Sunt amintiri menite sa ma faca sa retraiesc gustul fericirii.
Ma vor anunta, cand va sosi masina sa te ia si despre modul in care decurge intoarcerea acasa, sa nu ma surprinda venirea ta.
Voi sti la ce ora sa fiu la capela, sa nu te las sa astepti, iubirea mea.
O clipa s-au oprit din murit frunzele mici. A cazut in schimb o frunza uriasa, mare cat palma, probabil era o frunza foarte importanta pentru cineva. Dar si frunzele minuscule ca buburuzele sunt importante pentru cineva! Sirena vantului imi sfasie inima.
Trebuie sa fiu demna de tine la intalnirea cu tine si mai ales sa o sustin pe mama ta.

Repatriere de toamna, trista, mohorata, ploioasa, dar adevarata, fiindca trebuie sa se petreaca!
As fi o ingrata sa nu te aduc acasa, dupa toata risipa de iubire cu care m-ai rasfatat toata viata. Ramai mirele meu pentru o vesnicie!

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare