Istoria tractoarelor!

Tractoarele au aparut pentru prima data la inceputul secolului al XIX-lea, cand motoarele cu aburi de pe roti au fost folosite pentru a ajuta conduce vehicule mecanice agricole folosind o centura flexibila. Primul motor portabil cu abur folosit in scopuri agricole a fost inventat de Richard Trevithick in 1812 si a fost cunoscut sub numele de Barn Engine. Motorul de hambar a fost folosit mai ales pentru a conduce o masina de trezit porumb. Progresele au continuat si imbunatatirile la motoare au inceput sa se dezvolte pe masura ce istoria tractoarelor a continuat. Pana in 1903, Charles W. Hart si Charles H. Parr construisera cu succes primul tractor american folosind un motor pe doi cilindri pe benzina. Firma lor a continuat sa construiasca 15 tractoare agricole. Tractorul lor de 14.000 de kilograme este acum expus la Smithsonian National Museum of American History din Washington, D.C., fiind cel mai vechi tractor cu motoare cu ardere interna care a supravietuit in Statele Unite.

Intre 1916-1922, peste 100 de companii au produs tractoare agricole pentru uz agricol. John Deere a creat anterior primul plug din otel in 1837, iar pana in 1927 au produs prima combina. Pana in 1928, a fost introdus primul tractor cu scop general, care a permis plantarea si cultivarea a trei randuri simultan, crescand productivitatea. Pana la sfarsitul anilor 1930, tractoarele agricole aveau roti de otel, facandu-i pe fermieri foarte precauti daca rotile de cauciuc ar putea sa functioneze la fel de mult ca si cele cu roti de otel. Cu toate acestea, pana in 1939, tractorul „B” Model a fost introdus cu un demaror electric si lumini, cauciucuri si putere mai mare pentru cai. Tractorul Model „R” a fost primul tractor John Deere care a avut peste 40 de cai putere, precum si primul tractor diesel.

Evolutia tractoarelor a continuat si pana in 1966, John Deere a devenit primul producator care le-a oferit fermierilor un tractor care avea o bara de rulare pentru a ajuta la protejarea operatorului. La inceputul anilor ’70, tractoarele agricole au inceput sa dispuna de scaune mai confortabile pentru operator si de o protectie fonica care protejeaza cabina tractorului, ajutand la protejarea acestora de caldura, frig si praf. Pe masura ce tehnologia avanseaza, agricultura a devenit din ce in ce mai mecanizata. De la hranirea animalelor pana la prelucrarea pamantului, exista un tractor agricol pentru fiecare nevoie. Aceasta tehnologie ii ajuta pe fermieri sa fie mai eficienti si mai exacti in felul in care planteaza si produc.

In ziua de astazi achizitionarea unui tractor putem spune ca a devenit un proces facil si rudimentar. Orice agricultor isi poate permite un tractor nou sau la mana a doua, iar cele care poarta stema John Deere sunt echipamente dorite de toti  fermierii din lume. Insa, la fel ca oricare alta masinarie, si tractoarele se pot defecta iar cand acest lucru se intampla, este bine sa avem la indemana un magazin sau furnizor de incredere. Din fericire, am gasit magazinul tractorsud.ro care comercializeaza piese John Deere, dar si pentru multe alte brand-uri de tractoare. Piesele lor sunt foarte avantajoase la pret, dar si faptul ca sunt 100% originale fac sa isi merite fiecare banut.

De asemenea, site-ul tractorsud.ro ofera si o gama vasta de piese utilaje agricole care sunt si ele la randul lor indispensabile la munca campului.

Inainte de a descoperi magazinul tractorsud.ro, defectarea unui tractor sau unei masinarii agricole provoca o adevarata tragedie si de multe ori trebuia sa apelez la un service specializat care ma costa foarte mult.

Piesele de la tractorsud.ro ajung foarte repede si de multe ori sunt expediate prin curierul local, cu axceptia anumitor cereri pentru piese mai mari. In general nu am intampinat niciodata probleme cu acest magazine si doresc sa il recomand mai departe, deoarece este solutia ideala pentru cei care detin masini agricole si tractoare pe care doresc sa le repare singuri.

Preturile la piesele de tractor sunt cat se poate de acceptabile, iar personalul acestui magazin poate sa va ofere toate informatiile necesare in legatura cu seria produselor si compatibilitatea cu tractorul vostru. La inceput, chiar nu stiam de unde sa mai comand piese John Deere noi, insa odata ce am aflat despre tractorsud.ro totul a devenit mult mai usor. 

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare