Cum se face colectarea selectiva cu cosuri de la Sanito.ro

Sanito.ro, de mai bine de 13 ani, ofera romanilor, indiferent daca vorbim despre propriile locuinte sau despre locurile de munca, eurocontainere si pubele, dar si alte produse pentru igienizare si curatare de calitate. Magazinul colaboreaza cu multe institutii si firme din Romania, fiind un furnizor apreciat. Echipa de specialisti de la sanito.ro sta la dispozitia clientilor si le poate oferi informatii complete despre toate produsele existente in magazin. Pentru a evita deseurile si a proteja mediul inconjurator, este esential sa stim sa diferentiem corect deseurile. Iata un ghid practic pentru a proceda corect si sa invatam folosim cosuri colectare selectiva disponibile la sanito.ro.

Cum se face o colectare selectiva

Uneori se poate intampla ca, in graba sau confuzie, sa aruncam alimentele si hartiile sau alte deseuri in acelasi loc. Sunt multe greseli care se fac atunci cand se face reciclarea. Dar daca nu ar fi comise aceste greseli,vom putea participa activ la colectarea selectiva, in beneficiul mediului, dar si al calitatii vietii noastre. In general, gasiti regulile privind separarea materialelor direct pe etichetele acestor cosuri gunoi utilizate pentru colectare. Insa nu este intotdeauna usor de inteles daca acele deseuri trebuie reciclate sau aruncate pentru ca nu mai pot fi recuperate.

Cum se evita greselile in colectarea selectiva? Sa vedem, pas cu pas, cum sa evitam cele mai frecvente greseli, sa economisim timp si sa protejam planeta:

Cum sa facem colectarea selectiva a plasticului

Dintre toate materialele care pot fi reciclate, plasticul este printre cele mai potrivite pentru reciclarea completa. Exista o multime de spatii pentru sticle, pungi, sticle ce au apartinut produselor de curatare, tavi de inghetata, caserole si plase de fructe si legume, borcane de iaurt si ambalaje transparente si ambalaje pentru bomboane. Pe de alta parte, nu diferentiati toate deseurile de plastic care contin materiale organice reziduale, cum ar fi alimentele care ar putea fermenta in gunoi sau reziduurile de substante periculoase, cum ar fi vopsea si lipici. Amintiti-va intotdeauna ca toate recipientele trebuie curatate, golite si zdrobite. Indepartati etichetele de hartie si, in cazul vaselor de iaurt, spalati-le inainte de a le pune in punga de plastic.

Cum sa facem colectarea diferentiata a sticlei

In schimb, sticlele, paharele, borcanele si borcanele de sticla trebuie sa fie aruncate in cosul de sticla. Atentie insa! Aici nu trebuie sa aruncati becuri, lumini de neon, oglinzi, pahare de cristal si vase de pirex, toate fiind materialele care trebuie reciclate diferit . De asemenea, in acest caz, este bine ca recipientele sa fie curate si, mai presus de toate, goale: sa nu introduceti sticle de sticla complete sau semi-complete chiar daca acestea au numai apa.

Cum se face colectarea cartonului si hartiei

Cat despre hartie si carton, puteti recicla ziare, cutii, dar si caiete, cutii de lapte, cutii de sucuri de fructe, fulgi de porumb si tavi de oua din carton. Nu aruncati in cosurile de hartie farfurii si pahare cu grasime, din cuptor si foaie de copt. Aplicati intotdeauna cutiile si comprimati cutiile astfel incat sa reduceti ambalajele mari in bucati mici.

Intrati acum pe site-ul sanito.ro pentru a alege cosurile pentru colectare slectiva corespunzatoare.

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare