Cum protejezi natura folosind panouri solare fotovoltaice?

Se estimeaza ca o mare parte din totalul consumului de energie din Romania provine din productia de energie electrica a retelelor nationale de energie. Cu ajutorul acestora sunt alimentate marea majoritate a caselor si a cladirilor din tara. O mare parte din consumul de energie de la reteaua nationala polueaza aerul si apa si creeaza deseuri periculoase, care ar trebui eliminate. Una dintre solutiile cu ajutorul carora am putea reduce aceste emisii poluante este instalarea mai multor panouri solare fotovoltaice si alimentarea caselor cu energie solara.

Panourile solare fotovoltaice functioneaza cu ajutorul luminii solare. Acestea folosesc energia soarelui si o transforma in energie electrica pentru a alimenta dispozitivele electrocasnice si pentru a lumina incaperile casei tale. Folosind astfel de sisteme pentru alimentarea intregii case cu energie, reusim sa reducem atat poluarea aerului, cat si a apei si aparitia deseurilor periculoase.

Reducerea poluarii aerului

Sursele traditionale de electricitate, cum sunt carbunele sau petrolul, in procesul de productie al energiei electrice emit produse secundare precum dioxidul de carbon, dioxidul de sulf, dioxid de azot, praf de particule, etc. Fiecare dintre aceste produse secundare polueaza mediul si declanseaza in urma lor schimbari climatice globale. Panourile solare fotovoltaice pot reduce aceasta poluare prin reducerea nevoii de energie electrica furnizata cu ajutorul carbunelor sau a petrolului si alimentand fiecare locuinta cu energie solara. Utilizarea acestora pe o scara larga, ar putea duce la o scadere semnificativa a emisiilor de produse secundare periculoase.

Reducerea deseurilor periculoase

Procesul de ardere in productia de energie pe baza de carbune si petrol duce la crearea produselor secundare precum cenusa de carbune si namol de petrol. Acestea contin cantitati periculoase de metale, care afecteaza in mod direct mediul inconjurator. O mare parte din aceste deseuri sunt depozitate la depozitele de deseuri periculoase, care insa nu au o garnitura de protectie pentru a preveni scurgerea deseurilor in mediu. Panourile solare fotovoltaice contribuie la reducerea acestor deseuri prin reducerea cantitatii de energie pe care aceste centrale energetice pe baza de carbune si petrol trebuie sa le produca. Panourile, functionand doar cu ajutorul energiei solare, nu polueaza, ci din potriva contribuie intr-un mod direct la reducerea emisiilor poluante in mediu.

Reducerea schimbarilor climatice

Eliberarea gazelor toxice in atmosfera, cum ar fi dioxidul de carbon, metanul si oxidul nitru, nu contribuie doar la poluarea aerului, ci amplifica si efectul de sera. In ultimii ani, efectul de sera a fost asociat cu o serie de evenimente meteorologice catastrofale, precum inundatii, cicloni, furtuni, caldura extrema si seceta. Generarea energiei electrice cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice nu produce nici un fel de gaze cu efect de sera si astfel contribuie in mod direct la reducerea acestui efect. Totodata, utilizarea la scara larga a panourilor solare fotovoltaice contribuie si la reducerea efectului schimbarilor climatice. Atunci cand o casa sau o afacere este alimentata cu energie solara, nu exista nicio ardere de combustibil si nu exista niciun fel de emisii din productia de energie.

Instaland un numar cat mai mare de panouri solare fotovoltaice fiecare dintre noi contribuim in mod direct la reducerea poluarii si a efectului de sera pe care generatorii de energie cu carbune si petrol il creeaza.

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare