Ce sta la baza jocurilor educative

Cu totii am auzit de jocuri si jucarii educative. Printre cei mai importanti furnizori din Romania de astfel de jocuri si jucarii este magazinul online artofplay. Fiecare parinte isi doreste sa ofere copilului cele mai bune elemente care sa ii ajute in dezvoltarea cognitiva, emotionala si fizica. Artofplay a inteles acest lucru si ofera jocuri si jucarii educative repartizate pe grupe de varsta, ce pot fi folosite inclusiv in scoli si gradinite. De fapt, magazinul a plasat jocuri educative in peste 14000 de unitati de invatamant din toata Marea Britanie . Ce sta insa la baza acestor jocuri educative?

Daca dorim sa definim elementele caracteristice ale jocului, intelese ca o activitate ludica si educativa, va trebui sa mentionam mai intai libertatea: copilul trebuie, de fapt, sa fie liber sa aleaga daca si cand sa se joace, deoarece impunerea inlatura componenta ludica si, prin urmare, jocul in sine. Un copil, de fapt, nu alege sa se joace dintr-un motiv anume, ci doar pentru ca este distractiv. Lipsa de interes in alegerea motivul este dictata de faptul ca, mai ales in primii ani de viata, jocul este perceput ca o activitate normala, care va aduce distractie.

Numai intr-o a doua faza jocului i se va oferi o functie sociala, identificandu-l ca un instrument util pentru interactiunea cu alti copii. Jocul impreuna este prima experienta de socializare pe care o traim in copilarie. Este o experienta pozitiva, care ar trebui sa fie incurajata si cultivata, deoarece ii ajuta pe copii sa dezvolte o buna comunicare si abilitati sociale, invatandu-i si valoarea colaborarii, cooperarii, solidaritatii, empatiei si oferindu-le un prim sens de apartenenta la un grup.

Jocul, cu caracteristicile, sincronizarea si conditiile sale, este si instrumentul principal cu care copilul invata sa cunoasca, sa gestioneze si sa-si controleze in sfarsit emotiile: curiozitatea de a incerca un nou joc, fiorul castigarii sau de a putea depasi o dificultate, satisfactia obiectivului atins, frustrarea infrangerii sau primul esec, sunt doar cateva dintre senzatiile care vor aparea pe masura ce joaca. In acest sens, jocul devine un adevarat univers pentru personaj si, fiind organizat dupa reguli, este un exercitiu de ascultare si respect, care va avea cu siguranta implicatii pozitive din punct de vedere, nu numai al educatiei, ci si al simtului civic si al maturitatii sociale.

In cele din urma, mai ales in familie, jocul poate deveni un instrument virtuos de educare si comunicare, pentru imbunatatirea si consolidarea legaturii emotionale intre parinti si copii si, de asemenea, o forma pozitiva de concurenta intre frati.

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare