Ce activitati sporesc productivitatea

Te-ai intrebat vreodata care este cauza lipsei de productivitate? Cel putin 4 din 5 oameni se plang de lipsa productivitatii cel putin o data pe parcursul vietii.

In cazuri exceptionale, atunci cand lipsa productivitatii se coreleaza in mod direct cu instalarea unor probleme de sanatate, lipsa productivitatii poate fi datorata unor cauze ce pot fi remediate cu usurinta printr-o serie de procese si accesorii care ajuta la cresterea productivitatii.

Iata ce lucruri duc la cresterea productivitatii.

1. Hobby-urile

Daca ai ceva timp liber pe care ti-l ocupi in mod exclusiv pentru relaxare, precum cititul unor carti, practicarea unor sporturi, gatitul, etc. detii totodata si un mic procent care te poate ajuta sa-ti cresti productivitatea. Si acest lucru se intampla deoarece hobby-urile nu doar ca relaxeaza, dar in acelasi timp pot ajuta laa dezvoltarea personala si individuala. Ba mai mult, o parte din aceste hobby-uri pot fi remarcate cu usurinta si le poti fructifica, obtinand in acelasi timp si un suport financiar.

2. Decorarea

Daca-ti place sa te ocupi de amenajari diverse, atunci poti opta pentru proiecte simple care nu costa foarte mult sau care sunt practice din prisma unei personalitati inventive. Astfel, decorand si creand mediul acela confortabil pe care l-ai visat dintotdeauna cresti tonusul de bine al psihicului, fapt ce-ti sporeste productivitatea.

3. Mergi in vacante

Macar o data la cateva luni sau de ce nu, chiar si saptamanal, in weekend, ar trebui sa-ti permiti cate-o evadare. Nu e musai ca aceasta evadare sa se realizeze in destinatii opulente, ci poti calatori chiar si in apropiere, catre locuri pe care nu le-ai vazut/vizitat niciodata. Vacantele relaxeaza in profunzime, alunga angoasa si oboseala cronica astfel incat, la finalul unei vacante echilibrate, te vei resimti pregatit sa-ti reintri in cotidian cu maxim de productivitate.

4. Odihneste-te corespunzator

Exista o relatie directa intre productivitate si odihna, motiv pentru care relaxarea si lucrurile care-ti fac bine si care te destind ar trebui sa fie o rutina. Odihna deplina poate depinde de multe ori si de modul in care este asezata camera de odihna, de calitatea unei saltele, de cromatica peretilor. Trebuie sa ai in vedere intotdeauna ca in camera de odihna sa nu existe foarte multe elemente care s-o aglomereze si in acelasi timp sa existe o saltea optima, certificata.

Nu uita sa aerisesti incaperea in fiecare seara indiferent de sezon, timp de 30 minute inainte de cullcare. Acest lucru ajuta la oxigenarea creierului si la indepartarea toxinelor emanate in aer de-a lungul zilei.

5. Fii pozitiv!

Desi multi sunt sceptici in ceea ce priveste starea de bine in raport cu mentalitatea, s-a dovedit stiintific ca baza oricarei afectiuni si a oricarei trairi are acest fond psihic. Asadar, cu cat esti mai callm si mai relaxat, mai pozitiv si plin de speranta, cu atat ai sanse sa-ti sporesti productivitatea.

De altfel, daca te gandesti ca intr-un final roadele muncii tale vor fi automat compensate. Vei fi bineinteles mult mai fericit fata de cel care are mentalitatea inchisa intr-o bula, nu face nimic si este mereu negativ, motiv pentru care nu atrage cu sine niciun rezultat.

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare