Alegerea corecta a uleiului de motor

Citeam zilele trecute un articol pe TheBreak.ro despre cum iti deschizi o franciza. Am aflat o multime de informatii interesante si informatii pe care nu le stiam in legatura cu francizele.
Mereu mi s-a parut complicat termenul de franciza si mereu am incercat sa ma lamuresc in totalitate cu tot ce presupune el. Acest articol m-a lamurit si m-a informat intr-un mod simplu si concis.
Pe acest site am gasit o multime de articole interesante. Tot de aici am invatat cum pot alege cel mai bun ulei de motor sau cum pot accesa fonduri europene. E un site plin de informatii folositoare pentru oricine.
In cele ce urmeaza, vreau sa va dau si voua cateva sfaturi utile in alegerea uleiului de motor.
Atunci cand vine vorba de o astfel de alegere tine cont de cat de veche este masina. Cu cat masina este mai veche, cu atat e nevoie de un ulei cu o vascozitate mai mare. De ce? Pentru ca acesta va patrunde mai greu in partile componente ale motorului si pentru ca din cauza uzurii uleiul se mai poate scurge.
Uleiul de motor se alege si in functie de temperatura de afara. Unele uleiuri sunt potrivite pentru iarna, altele pentru sezonul cald. In sezonul rece e recomandat un ulei mai subtire, deoarece va circula liber si isi va face treaba mai bine.
Cand alegi uleiul de motor trebuie sa alegi un ulei de calitate superioara. In nici un caz nu te zgarci la bani si nu fa economie in acest caz. Alege uleiul de motor de la un brand cunoscut, de la un brand renumit pentru calitatea uleiului de motor. Si ai de unde alege, deoarece sunt destul de multe.
Schimbul de ulei e recomandat sa se faca la un atelier auto autorizat, astfel incat calitatea executarii lucrarii sa fie una superioara. Chiar daca dai un ban, te asiguri de faptul ca lucrurile au fost facute asa cum trebuie.
Schimbul de ulei e recomandat a se face la aproximativ 15.000 km. Acum, depinde foarte mult si de conditiile in care e folosita masina. Daca e vorba de condus la temperaturi extreme, la umiditate sau daca se transporta greutati foarte mari, schimbul poate fi facut chiar si la 5000 km.
Daca vrei sa mai afli si alte lucruri interesante despre schimbul de ulei, intra pe TheBreak.ro.

Leave a Reply

Video
Protectie Web
Romania Radio Online este protejat impotriva atacurilor de tip dos/ddos de catre HostingFuze Network folosind serviciile Voxility Romania si Cloudflare. Flower
Recomandare